Ljeti hladi, zimi grije, šta je? FOX klima uređaji.

Klima uređaj FOX FAC-12R41ITC predstavlja inverter model kapaciteta 12000 Btu

 

 

Jesen je doba kada temperature variraju i smenjuju se u velikom rasponu između dana i noći, i zato je korišćenje klima uređaja u ovom periodu najisplativije. Zašto? Klima uređaji troše manje električne energije u poređenju sa toplotnom energijom koju emituju. To znači da za 1.1kW utrošene električne energije, klima emituje 3-5kW toplotne energije (podaci se odnose na klimu kapaciteta 12000 btu).

 

Pored velike ekonomičnosti u odnosu na druge električne vidove grijanja, klima uređaji počinju da griju neposredno po uključivanju što je čini idealnom za dogrijevanje u prelaznom periodu.

 

Obična (ON/OFF) ili INVERTER klima? Vječita dilema šta odabrati. Naravno to zavisi od vaše potrebe i načina na koji ćete koristiti klima uređaj. Za razliku od ON/OFF klima uređaja, gde kompresor klime ili radi punim kapacitetom ili je isključen, INVERTER tehnologija omogućava rad kompresora prema potrebi i samim tim promenljivu potrošnju struje. Sledeća bitna razlika je i u tački smrzavanja u spoljnoj jedinici. Kod FOX ON/OFF klima sistema, donja temperatura rada iznosi -70C, dok INVERTER modeli mogu grijati i na temperaturi od -150C.

 

Kako većina ljudi koristi klima uređaje u letnjim/toplim periodima godine, za hlađenje prostora, iz sigurnosnih razloga ( kako se tokom letnjih dana ne bi slucajno prebacilo na mod grijanja) i zbog lakšeg korišćenja ( korisćenje COOL moda, bez mogućnosti geške u odabiru), na pojedinim FOX klima uređajima, funkcija grijanja nije dostupna odmah, već je potrebno izvršiti setovanje (podešavanje) daljinskog upravljača. Ukoliko je ovo slučaj sa vašim klima uređajem ovo veoma lako podešavanje možete izvršiti na način prikazan ovdje (str.12). Ovu radnju je potrebno uraditi samo jednom.

 

I na kraju pitanje, koju veličinu klima uređaja izabrati? To svakako zavisi od prostora koji želite da hladite/grijete. Klima 12-ica (12000 btu) uglavnom pokriva 60m2 otvorenog prostora. U zavisnosti od rasporeda prostorija klima uređaj ne može u svim prostorijama da postigne jednaku temperaturu. Kako prostor diktira mogućnost maksimalnog iskorišenja klima uređaja, možda je nekada bolje kupiti dve manje klime (12000 btu) nego jednu većeg kapaciteta (18000 btu).

 

Želimo Vam sigurnu kupovinu!

 

 

 

 

              
ŠIFRA: 85671
NIJE DOSTUPAN

FOX FAC-12R41ITC

A++/A
hlađenje/grijanje
12000
BTU
35 m²
pokriva
INV
inverter
Fox FAC-12R41ITC 12000btu inverter klima uređaj (Single split sistem) Temperaturni opseg od -15C° do +43C°, Kapacitet klime 12000 Btu, LED display, Bijela

MP cijena: 388.2 €

349.00 €

329.00 €

Telekom logo  CRNOGORSKI TELEKOM
24 RATE x 16.45€
Multicom Retail  MULTICOM FINANSIRANJE
36 RATA x 10.42€
16 GODINA
PRIJATELJSKOG ODNOSA
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU
PLAĆANJE PO PRIJEMU
100% SIGURNO ONLINE PLAĆANJE