Canon EOS R50 CREATOR KIT Digitalni Foto Aparat

0 ocjena - Napišite recenziju
Artikal trenutno nije dostupan.
Za više informacija kliknite na chat ili pozovite Call centar na broju 19933
BESPLATNA DOSTAVA

ZA SVE GRADOVE U CRNOJ GORI

KLIKNITE OVDJE
36 RATA
30.05
MULTICOM Finansiranje

Kupovina na 6-36 rata bez učešća i kamate

24
MJESECA
MULTICOM GARANCIJA

Zagarantovana sva prava iz zakona o zaštiti potrošača

NAČIN DOSTAVE
KAKO KUPITI NA RATE ?
Opis

CANON mirr foto EOS R50 CREATOR KIT (5811C036)  s objektivom, mikrofonom i držačem za stativ, EOS R50 Creator Kit je početni paket prilagođen vlogerima, videografima i vizionarima koji žele snimiti svoj svijet u detalja visokog kvaliteta

 

 

 

 

 

 

Objedinjujući mobilnu svestranost fotoaparata bez ogledala EOS R50 s objektivom, mikrofonom i držačem za stativ, EOS R50 Content Creator Kit iz Canona je početni paket prilagođen vlogerima, videografima i vizionarima koji žele snimiti svoj svijet u detalja visokog kvaliteta. Srce ovog kompleta je kamera EOS R50, koja nudi privlačnu mješavinu jednostavnosti i performansi u kompaktnom, laganom kućištu koje kreiranje sadržaja u pokretu čini intuitivnim procesom. Kompaktni i uvlačivi RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM neće monopolizirati vašu torbu za fotoaparat, ostavljajući mjesta za stativ Grip HG-100BTR, koji pruža stabilnost i jasnoću za fotografije i video zapise, i stereo mikrofon DM-E100, usmjereni mikrofon montiran na cipelu koji pruža detaljan zvuk za vaše podcaste, vlogove i druge video zapise.

 

 

Canon EOS R50 kamera bez ogledala (crna)

Kompaktan i lagan fotoaparat, crni Canon EOS R50 je veoma svestran fotoaparat bez ogledala sa sofisticiranim skupom funkcija za fotografije i video zapise. Namijenjena kreatorima sadržaja i vlogerima, ova kamera je nešto manja i lakša od EOS M50 Mark II i ima nadograđeni APS-C CMOS senzor od 24,2 MP i procesor slike DIGIC X za isporuku fotografija visoke rezolucije i UHD 4K video zapisa.

 

24.2MP APS-C CMOS senzor i DIGIC X obrada

Uparujući moćni APS-C CMOS senzor od 24,2 MP i DIGIC X procesor slike, R50 pruža slike visoke rezolucije sa upečatljivim i preciznim bojama. Dizajniran da radi u različitim uslovima osvetljenja, ovaj fotoaparat nudi fleksibilan opseg ISO 100-32000 koji se može proširiti na ISO 51200 za rad u teškim uslovima osvetljenja. Koristeći punu širinu senzora, podržano je 6K oversampled UHD 4K 30p video snimanje kao i Full HD 1080 120p za usporenu reprodukciju. Uz to, sada je dostupno 1-satno snimanje videa. Sposoban za obradu brzih rafalnih slika i 4K video visoke rezolucije, procesor slike DIGIC X također podržava kontinuirano snimanje brzinom do 15 fps preko svog tihog elektronskog zatvarača.

 

Poboljšani Dual Pixel CMOS AF II

Sa 651 zonom autofokusa visoke preciznosti, napredni Dual Pixel CMOS AF II sistem pruža brze i precizne performanse fokusiranja. Ovaj sistem fokusiranja sa detekcijom faze nudi poboljšanu detekciju i praćenje subjekta, sa mogućnošću inteligentnog prepoznavanja ljudi, životinja i vozila dok se automatski zaključava na ove subjekte i održava oštar fokus tokom rafalnih snimanja i snimanja video zapisa.

 

EVF od 2,36 m i LCD ekran osjetljiv na dodir s promjenjivim uglom

Pružajući gledanje u visokoj rezoluciji u visini očiju, R50 je dizajniran sa svijetlim i jasnim OLED EVF od 2,36 m tačaka za ugodno iskustvo elektronskog tražila. Pored toga, veliki ekran osetljiv na dodir sa promenljivim uglom od 3,0" i sa 1,62 m tačaka pruža intuitivno sučelje za kontrolu tačaka fokusiranja, navigaciju menijima i pregled slika. Ovaj ekran takođe ima dizajn sa promenljivim uglom radi lakšeg korišćenja kada radite sa visine i niski uglovi.

 

Napredna A+ asist

Doživite radost kreativne fotografije uz prošireni niz automatski kompatibilnih scena. Napredni A+ Assist omogućava odlične slike čak i u teškim postavkama kao što su noćni prikazi i scenariji s pozadinskim osvjetljenjem. Prekomjerna ekspozicija se automatski smanjuje tako da možete snimiti dinamične scene ili svijetle portrete, a snima se više uzastopnih snimaka kako bi se stvorile prekrasne noćne slike ili makro fotografije s dubljom dubinom polja.

 

Jednostavan i praktičan Vlogging

Sa funkcijama snimanja video zapisa kao što je neisecano UHD 4K snimanje filma do 30 fps, Full-HD snimanje filma sa velikom brzinom do 120 fps, Dual Pixel CMOS AF praćenje i Film za Demo režim izbliza, kamera R50 čini vlogging i kreiranje video sadržaja jednostavnim i praktičnim. Kamera vam također omogućava da neprekidno snimate video do 1 sat, što vam omogućava da postavite svoj video i nastavite svoj vlog, podcast ili drugi video projekat bez brige da će se zaustaviti.

 

Film za Close-Up Demos Mode

Uvjerite se da je tačan subjekat u fokusu pomoću Movie for Close-Up Demos Mode na R50 fotoaparatu bez ogledala. Ovaj način rada brzo prebacuje fokus sa subjekta na kameri na objekt koji se prikazuje prema objektivu kamere, što je idealno za filmove u kojima je potrebno pokazati proizvod gledaocima, kao što su demonstracije šminkanja ili kuharski videozapisi.

 

Vertikalni režim filma i markeri aspekta

Informacije o rotaciji filma mogu se podesiti tokom ili nakon snimanja filma, omogućavajući reprodukciju video zapisa u vertikalnoj kompoziciji prilikom gledanja na pametnom telefonu. Funkcija Aspect Markers prikazuje vizuelne markere za različite omjere širine i visine koji mogu biti poželjni za objavljivanje iste datoteke na različitim stranicama društvenih medija. Ovaj prikaz daje razmatranje o pravilnoj kompoziciji za različite isporučne datoteke koje se mogu kreirati prilikom uređivanja.

 

Fleksibilno povezivanje

  • Opcije žičnog i bežičnog povezivanja omogućavaju višestruke metode prijenosa fotografija i videozapisa, livestreaming, kao i daljinsko upravljanje kamerom. Fizički, kamera ima USB-C port, mikro-HDMI port i priključak za mikrofon za snimanje videa.
  • UVC/UAC kompatibilnost omogućava da se kamera R50 koristi kao web kamera za stream uživo u Full HD rezoluciji bez dodatnog kompjuterskog softvera. Kompatibilne aplikacije uključuju Zoom, Microsoft Teams, Skype i sličan softver za internetske konferencije.
  • Ugrađeno Bluetooth uparivanje omogućava vam da jednostavno povežete kameru sa kompatibilnim pametnim uređajima pomoću besplatne aplikacije Canon Camera Connect. Ova niskoenergetska bežična veza pomaže u očuvanju vijeka trajanja baterije, istovremeno pružajući daljinsko upravljanje kamerom. Također šalje kontinuirano ažurirane GPS podatke o lokaciji s vašeg telefona, omogućavajući vam da geografsko označite ono što ste snimili kako biste precizno znali gdje ste snimili fotografiju.
  • Ugrađena Wi-Fi veza omogućava brze i besprijekorne bežične funkcije, kao što su daljinski prikaz uživo, pregled datoteka i prijenos. Koristeći aplikaciju Canon Camera Connect, također možete prenijeti datoteke na svoj mobilni uređaj kako biste ih pregledavali i dijelili na društvenim mrežama.
    Ugrađeni USB-C vam omogućava da povežete kameru sa pametnim telefonom ili računarom. Sve funkcije aplikacije Canon Camera Connect koje se mogu koristiti uz Wi-Fi sada su dostupne kada su kamera i pametni telefon povezani putem USB-a, pomoću kompatibilnog kabla za vaš uređaj.

 

Pop-Up blic i multifunkcionalna cipela nove generacije

Ugrađeni iskačući blic pruža dodatno osvetljenje za rad u uslovima slabog osvetljenja, a višenamenska cipela kamere dodaje niz igala na prednjoj strani dizajna kako bi omogućila veću funkcionalnost dodatne opreme. Ova cipela nove generacije također pruža moć odabira tipova dodataka koji se tradicionalno oslanjaju na odvojene baterije.

 

Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM objektiv

Svestrani opseg zuma u kompaktnom pakovanju obećava Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM objektiv. Napravljen posebno za Canonovu liniju bez ogledala APS-C formata R serije, pruža širokougaono do kratkog telefoto ekvivalentnog raspona zuma od 29-72 mm. Osim toga, dizajn koji se može uvući čini ga idealnim za svakodnevno nošenje gdje želite da stavite kameru u torbu.

 

Canon se pobrinuo za optički dizajn, koristeći dva asferična elementa i premaz Super Spectra kako bi minimizirao aberacije i smanjio duhove i odbljesak. Optički stabilizator slike će pomoći da se osigura oštra slika, pružajući do 4 koraka korekcije podrhtavanja ili do 6 koraka koordinirane stabilizacije slike uz kompatibilno kućište kamere. Pored toga, STM AF sistem sa vodećim zavrtnjem je dovoljno brz da održi korak sa brzim kontinuiranim fokusom, dok je dovoljno gladak i tih da radi za video.

 

Canon HG-100TBR Držač za stativ

Koristan za stabilizaciju vaših snimaka, držač stativa HG-100TBR kompatibilan je sa odabranim fotoaparatima Canon EOS M i PowerShot G. Služeći dvostruko, HG-100TBR se može koristiti ili kao drška za kameru za snimanje iz ruke ili se može sklopiti na elegantni stoni stativ. Glava ima nagibni dizajn za rad pod različitim uglovima i pričvršćuje se na kamere preko 1/4"-20 nosača. Bežični daljinski upravljač BR-E1 je takođe uključen, koji se uklapa u dizajn ručke, za bežično snimanje i bešavnu kameru kontrolu.

 

 


 


Zakonska garancija: 24 mjeseca/i

Zagarantovana sva prava i obaveze sadržane u Zakonu o zaštiti potrošača


Specifikacije
Canon EOS R50 kamera bez ogledala (crna) 
Imaging  
Montaža za objektiv Canon RF
Rezolucija senzora Efektivna: 24,2 megapiksela
Senzor slike 22,3 x 14,9 mm (APS-C) CMOS
Crop Factor 1.6x
Stabilizacija slike Nema
Ugrađeni ND filter Nema
Vrsta snimanja Fotografije i video
Kontrola ekspozicije  
Shutter Type Elektronski zatvarač
Brzina zatvarača Elektronski zatvarač
  1/8000 Do 30 sekundi
  Elektronski zatvarač prednje zavjese
  1/4000 Do 30 sekundi
Bulb/Time Mode Bulb Mode, Time Mode
ISO osetljivost Foto/Video
  100 do 32.000 (prošireno: 51.200)
Metod mjerenja Center-Weighted Average, Evaluative, Partial, Spot
Režimi ekspozicije Prioritet otvora blende, Ručni, Programski, Prioritet zatvarača
Kompenzacija ekspozicije -3 do +3 EV (1/3 EV koraka)
Opseg merenja -2 do 20 EV
White Balance Unapred podešene postavke: automatski, oblačno, temperatura boje, prilagođeno, dnevno svjetlo, blic, fluorescentno (bijelo), sjena, volfram
Kontinuirano snimanje Elektronski zatvarač
  Do 15 fps za do 28 kadrova (JPEG) / 7 kadrova (raw)
  Elektronski zatvarač
  Do 12 fps za do 42 kadra (JPEG) / 7 kadrova (raw)
Interval Recording Da
Self-Timer Kašnjenje od 2/10 sekundi
Snimanje fotografija  
Omjer 3:02
Format datoteke slike C-RAW, HEIF, JPEG, Raw
Video Capture  
Interni režimi snimanja H.264/H.265/MPEG-4
  UHD 4K (3840 x 2160) pri 23,98/25/29,97 fps
  1920 x 1080 pri 23,98/25/29,97/50/59,94/100/120 fps
Broadcast Output NTSC/PAL
Tip ugrađenog mikrofona Stereo
Interfejs  
Utor za medije/memorijsku karticu Jedan slot: SD/SDHC/SDXC
Video I/O 1 x Micro-HDMI izlaz
Audio I/O 1 x 1/8" / 3,5 mm TRS stereo mikrofonski ulaz na kućištu kamere
Drugi I/O 1 x USB-C ulaz/izlaz
Bežični 2,4 / 5 GHz Bluetooth 4.2 kontrola
Wi-Fi  
Kompatibilno s mobilnim aplikacijama Da
Globalno pozicioniranje (GPS, GLONASS, itd.) Nema
Monitor  
Veličina 3"
Rezolucija 1,062,000 Dot
Display Type Artikulacioni LCD ekran osetljiv na dodir
Tražilo  
Tip Ugrađena elektronika (OLED)
Veličina 0,39"
Rezolucija 2,360,000 Dot
Eye Point 22 mm
Pokrivenost 100%
Uvećanje Pribl. 96x
Podešavanje dioptrije -3 do +1
Focus  
Focus Type Automatsko i ručno fokusiranje
Focus Mode Kontinuirani servo AF, ručni fokus, jednostruki servo AF
Tačke autofokusa Fotografija
  Detekcija faze: 4503
  Video
  Detekcija faze: 3713
Autofocus Sensitivity -4 do +20 EV
Flash  
Ugrađeni blic Da
Maksimalna brzina sinhronizacije 1/250 sekunde
Kompenzacija blica -3 do +3 EV (1/3 EV koraka)
Namjenski Flash sistem eTTL
Eksterna fleš veza Inteligentna Hot Shoe
Environmental  
Radna temperatura 32 do 104°F / 0 do 40°C
Radna vlažnost 0 do 85% (preporučeno)
Generale  
tip baterije 1 x LP-E17 punjivi litijum polimer, 7,2 VDC, 1040 mAh
Navoj za montiranje stativa 1 x 1/4"-20 ženski (donji dio)
Dimenzije (Š x V x D) 4,6 x 3,4 x 2,7" / 116,3 x 85,5 x 68,8 mm
Težina 13,2 oz / 375 g (sa baterijom, medijem za snimanje)
  11,6 oz / 328 g (samo tijelo)
Informacije o pakovanju  
Težina paketa 1,69 lb
Dimenzije kutije (DxŠxV) 7,7 x 7,3 x 5,5"
Canon RF-S 18-45mm F/4.5-6.3 IS STM objektiv 
Žižna daljina 18 do 45 mm (35 mm ekvivalentna žižna daljina: 29 do 72 mm)
Maksimalni otvor blende f/4.5 do 6.3
Minimalni otvor blende f/32
Montaža za objektiv Canon RF
Pokrivenost formata objektiva APS-C
Ugao gledanja 74° 20' do 33° 40'
Minimalna fokusna udaljenost 7,9" / 20 cm
Maksimalno uvećanje 0,16x
Optički dizajn 7 elemenata u 7 grupa
Diaphragm Blades 7, zaokruženo
Focus Type Autofokus
Stabilizacija slike Da
Veličina filtera 49 mm (prednji)
Dimenzije (ø x L) 2,7 x 1,7" / 68,9 x 44,3 mm
Težina 4,6 oz / 130 g
Informacije o pakovanju  
Težina paketa 0,505 lb
Dimenzije kutije (DxŠxV) 5,3 x 4 x 3,7"
Usmjereni mikrofon Canon DM-E100   
Mikrofon  
Zvučno polje Stereo
Kontrole na vozilu Nema
Vjetrobran Windsock/Windjammer (uključeno)
Povezivanje  
Analogni izlaz 1 x 1/8" / 3,5 mm (na priključenom kablu)
Fizički  
Boja Crno
Montaža Kamera/Shoe-Mount
Dimenzije V: 1,2 x Š: 2,6 x D: 3,5" / V: 30,48 x Š: 66,04 x D: 88,9 mm
Težina 2,26 oz / 64,07 g (mikrofon)
Informacije o pakovanju  
Težina paketa 0,37 lb
Dimenzije kutije (DxŠxV) 5,1 x 3,7 x 3,4"
Canon HG-100TBR Držač za stativ   
Dodatni nosač Nema
Camera Attachment 1/4"-20 muški
Dimenzije V: 1,5 x Š: 7,5 x D: 1,7" / V: 38,10 x Š: 190,5 x D: 43,18 mm
Težina 5,76 oz / 163 g
Informacije o pakovanju  
Težina paketa 0,625 lb
Dimenzije kutije (DxŠxV) 9,5 x 3 x 2,75"
ARTIKLI SLIČNE CIJENE
 
Canon EOS 2000D Canon EOS 2000D

473.50 419.0 €

Canon EOS R100 RFS 18-45 Canon EOS R100 RFS 18-45

750.50 679.0 €

Canon EOS R50 RFS 18-45 Canon EOS R50 RFS 18-45

899.00 859.0 €

Canon EOS R10 RFS18-150 Canon EOS R10 RFS18-150

1528.60 1299.0 €

Canon EOS R8 Canon EOS R8

1820.10 1799.0 €

 
Zašto da odaberete nas ?
  • Multicom preporuka Dragana Đokić

    " Zadovoljna. <3 Ljubazni, odgovaraju na svaki upit. Kupila sam Lenovo Vibe K 5 i super je. (: "

    Dragana Đokić
    Izvor: Facebook
  • Multicom preporuka Mirko Blagojevic

    " Sve pohvale za Multicom. Kupio sam dosta uredjaja do sad i mogu reci samo da sam zadovoljan i uslugom i cijenom i kvalitetom. Nedavno sam kupio TV TESLA 43" i prezadovoljan sam. "

    Mirko Blagojevic
    Izvor: Facebook
  • Multicom preporuka Мишо Савовић

    " Preporuka I od mene. Toliko inovativan sajt. Ljubazni zaposleni. Od meraka da kupimo bas kod njih. :) "

    Мишо Савовић
    Izvor: Facebook
16 GODINA
PRIJATELJSKOG ODNOSA
DOSTAVA NA KUĆNU ADRESU
PLAĆANJE PO PRIJEMU
100% SIGURNO ONLINE PLAĆANJE